tisdag 31 augusti 2010

Socialdemokraternas vision för 2010 -2014

Vår vision för 2010-2014


Socialdemokraterian i Älvsbyn jobbar under mandatperioden 2011-2014 för:

Frihet: vilket innebär frihet från yttre tvång och förtryck, okunnighet och fruktan för framtiden.

Jämlikhet: vilket innebär att alla människor trots olika förutsättningar ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och att påverka samhället.

Solidaritet: vilket bygger på insikten att vi alla är ömsesidigt beroende av

varandra, och att det samhälle som byggs på ömsesidig respekt är det bästa samhället.

Utifrån dessa tre grundläggande principer strävar vi efter att forma ett rättvist samhälle. Ett samhälle där demokratin kännetecknas av att alla människor har möjlighet att påverka samhällets utveckling.

Att den kommunala verksamheten ska hålla god kvalité för alla medborgare är viktigare för oss socialdemokrater än att genomföra skattesänkningar. Genom att ta ansvar för den kommunala ekonomin har vi skapat goda förutsättningar för den kommande mandatperioden. Aktivt förvalta våra tillgångar och inte sälja ut kommunens egendom för kortsiktiga vinster. Vi bygger ett samhälle där man bryr sig om varandra.

Vår vision är att Älvsbyns kommun ska vara en möjligheternas kommun, en kommun där människor vill leva, arbeta och bo genom hela livet.

För att denna vision ska kunna förverkligas arbetar vi för att uppnå följande.

En kommun som erbjuder möjlighet till god livskvalitet och god kommunal service.En kommun där delaktighet, entreprenörskap och samarbete uppmuntras.En kommun som är socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar i ett långsiktigt perspektiv.En kommun där jobb åt alla och heltidsarbeten erbjuds.En kommun där vi fortsätter att utveckla besöksnäringen.

Socialdemokraterna vill skapa en bra livsmiljö för medborgarna i Älvsbyns kommun

Skapa mötesplatser och kulturarrangemang. Stödja föreningslivet. Skolan ska arbeta tillsammans med föräldrarna för att ge en bra grund för normer och värden. Barn och ungdomar ska få en likvärdig utbildning av hög kvalitet som leder till att alla uppnått kunskapsmålen när de lämnar grundskolan. Erbjuda människor som hamnat i svåra livssituationer och deras anhöriga stöd och hjälp att komma vidare i livet. Tillhandahålla omsorg för äldre och funktionshindrade i form av rätt insats vid rätt tidpunkt och i rätt omfattning.

Socialdemokraterna vill skapa en bra boendemiljö för medborgarna i Älvsbyns kommun.

Främja inflyttningen och erbjuda attraktiva boendemiljöer. Kommunen ska vara en aktiv fastighetsägare som deltar i utvecklingen av Älvsbyn som kommun. Stärka samarbetet i regionen genom samarbete vid utbildning, företagsetableringar och kommunikationer. Verka för trafiksäkra miljöer. Arbeta för trygga boendeformer. Ge förutsättningar för människor att bo kvar hemma genom att tillhandahålla en utvecklad hemtjänst, dagverksamhet och anhörigstöd.

Socialdemokraterna vill skapa förutsättningar för en bra arbetsmarknad för medborgarna i Älvsbyns kommun.

Stimulera kommunens ungdomar till universitetsstudier.Utveckla och bredda kommunens näringsliv. Främja socialt företagande.Medverka till att företag får lokaler att verka i. Att ett aktivt samarbete med näringslivet fortsätter för att bibehålla och skapa nya utbildnings och arbetsplatser. Skapa förutsättningar för vidareutbildning som ger möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden.

Socialdemokraternas väg till möjligheternas land är att ge människor nya chanser och rusta samhället för att skapa nya jobb och utveckling när konjunkturen vänder.

Människor i arbete är grunden för en stabil välfärd. Det är bara så vi kan säkra kvaliteten i skola och omsorg.

Antaget vid socialdemokratern Älvsbyns repskapsmöte 2010-05-17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar