torsdag 9 september 2010

Vill göra Älvsbyn attraktivare

Bill Nilsson, Helena Öhlund  och Sture Nordin påminner om de satsningar som gjorts för att höja trivseln i Älvsbyn och möjligheterna till olika aktiviteter i kommunen.
- Vi Socialdemokrater i Älvsbyn vill att kommunen ska vara möjligheternas kommun! Vår politik bygger på en solidarisk tanke – att så många som möjligt ska kunna ta del av vårt kommunala utbud.

Det säger Bill Nilsson, Helena Öhlund och Sture Nordin som på torsdagen kallade till presskonferens vid valstugan.
Trion påpekar att Socialdemokraterna under en lång tid utvecklat olika projekt som har vänt sig till så många invånare i kommunen som möjligt.

- Vi har byggt en friidrottsarena och en konstgräsplan som används av idrottsrörelsen och skolan varje dag från mars till november. Kanisbacken är tillgänglig i november fram till våren. En satsning som är oerhört positiv och använd. Lomtjärnsparken har blivit Älvsbybornas oas. Här träffas man, leker, fikar och umgås.

- Storforsens besöksområde ger möjlighet för alla, även funktionshindrade, att ta sig ut till forsenområdet och få en naturupplevelse i stort format.

Socialdemokraterna i Älvsbyn vill vidare se till att trygga boende för äldre kommer till stånd.
- Vi värnar om gruppen äldre som behöver mer omvårdnad än eget boende ger. Vi ska se till att bostäderna är centralt belägna med god service och omsorg. Det är en viktig satsning, betonar Nilsson.

Socialdemokraterna i Älvsbyn vill också så snart som möjligt, tillsammans med näringslivet, utveckla ny verksamhet på Lekentomtens och kommer att på kommunstyrelsen den 27/9 att lägga ett förslag om ändring av detaljplanen för området.

Alsvbyn.just.nu har tidigare, den 27 augusti, skrivit om idén att bygga boende och en galleria på tomten.

- Nu har turen kommit till vårt badhus som vi vill utveckla gradvis. Vi börjar med att erbjuda bad året om. Tillgängligheten ska öka för barnfamiljer, pensionärer och övriga, säger trion.

- Sen hoppas vi att vi får en rödgrön regering som ger kommunerna förutsättningar att ge medborgarna kvalitet och god livsmiljö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar